Skip to the main content.

Arbetsrätt och fackliga frågor rättssäkert, affärsnära, konkret stöd för arbetsgivare

Vi hjälper företag att navigera rätt i arbetsrätten – med stöd i anställningsvillkor, förhandlingar, förtydliganden och dokumentation. 

Med oss får ni trygg hjälp i situationer som kräver både juridisk grund och praktisk fingertoppskänsla. Oavsett om ni behöver formulera ett avtal, hantera en facklig förhandling eller följa upp en arbetsrättslig incident, finns vi med hela vägen.
 

Kontakta oss

Våra kunder är gärna referenser

Så stöttar vi er i arbetsrätt och facklig dialog



Arbetsrättsliga frågor är ofta känsliga, affärskritiska och tidskänsliga. Vi hjälper till att hantera dem strukturerat – med stöd för både dokumentation, kommunikation och förhandling. Våra rådgivare har lång erfarenhet av att balansera arbetsgivaransvar och medarbetarperspektiv – i både små och stora bolag.

 

Anställningsvillkor och regler

Vi granskar och upprättar avtal som följer lag och kollektivavtal – och samtidigt fungerar i praktiken.
Läs mer om vårt stöd vid anställningsavtal

 

Fackliga förhandlingar

Vi förbereder er, deltar som stöd eller agerar kontaktperson vid förhandlingar med fackliga representanter.
Läs mer om fackliga förhandlingar

 

Chefstöd i känsliga situationer

Vi ger chefer stöd inför samtal, uppsägningar, omplaceringar och situationer som kräver takt, tydlighet och lagstöd.
Läs mer om vårt chefstöd

 

Dokumentation och spårbarhet

Vi säkerställer att alla beslut, överenskommelser och avvikelser dokumenteras korrekt – som skydd för både arbetsgivare och medarbetare.

 

Kontakta våra erfarna HR Rådgivare redan idag.


Kontakta oss

Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM) – för en säker, hälsosam och produktiv arbetsmiljö

Ökad säkerhet och minskade risker

Genom att kartlägga och bedöma risker på arbetsplatsen kan ni vidta åtgärder för att eliminera eller minska dessa risker. Detta leder till en säkrare arbetsmiljö och minskar risken för arbetsrelaterade skador och sjukfrånvaro.

Förbättrad arbetsprestation

En god arbetsmiljö bidrar till ökad trivsel och engagemang bland medarbetare. När anställda känner sig trygga och bekväma på sin arbetsplats ökar deras motivation och produktivitet.

Attraktiv arbetsgivare

Ett systematiskt arbetsmiljöarbete visar att ni prioriterar era anställdas välmående och säkerhet. Detta uppfattas positivt av potentiella anställda och bidrar till att ni blir en mer attraktiv arbetsgivare på marknaden.

Ökad konkurrenskraft

Genom att förbättra arbetsmiljön och säkerställa en hälsosam arbetsplats kan ni minska kostnader relaterade till sjukfrånvaro och arbetsrelaterade skador. Detta bidrar i sin tur till en ökad konkurrenskraft för ert företag.

Enligt arbetsmiljölagen (AML) har arbetsgivaren ansvar för att säkerställa en god arbetsmiljö och att arbeta systematiskt med arbetsmiljöfrågor. 

Det innebär att arbetsgivaren ska vidta alla nödvändiga åtgärder för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall samt att skapa en god arbetsmiljö i allmänhet.

Arbetsgivaren är också skyldig att samverka med arbetstagare och deras skyddsombud för att säkerställa en god arbetsmiljö. Om arbetsgivaren inte uppfyller dessa krav kan de bli föremål för sanktioner från Arbetsmiljöverket, såsom förelägganden, förbud eller böter.

 

Vi hjälper dig redovisa hållbar arbetsmiljö

Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM) bidrar till ökad hållbarhet genom att främja en säker, hälsosam och välmående arbetsmiljö. Detta leder till en mer hållbar arbetskraft och en mer ansvarsfull verksamhet. När företag arbetar systematiskt med arbetsmiljöfrågor blir de mer attraktiva för både anställda och investerare, eftersom det visar att de tar sitt sociala ansvar på allvar.

Kontakta oss