Skip to the main content.

Hr-revision - trygg, tydlig, affärsmässig granskning av ert HR-arbete

Vet ni om era HR-rutiner följer lagen – eller bara gamla vanor?

Vi granskar policies, avtal och arbetssätt så att ni minskar riskerna, får koll på vad som saknas och stärker arbetsgivarrollen.
En HR-revision ger trygghet, struktur och kontroll i en komplex arbetsrättslig vardag.

Kontakta oss

Våra kunder är gärna referenser

Så hjälper vi er följa lagar, minska risker och bygga ett starkt arbetsgivarerbjudande



Vår HR-revision är en expertgranskning av er HR-funktion – med fokus på regelefterlevnad, rättvisa processer och strategiskt arbetsgivaransvar. Vi går igenom allt från anställningsavtal, arbetsmiljöarbete och likabehandling till hantering av kriser, kritik och konflikter.


Exempel på vad vi granskar och förbättrar

  • Rutiner vid rekrytering, introduktion och avslut

  • Tillämpning av arbetsrätt, diskrimineringslag och kollektivavtal

  • Roller, ansvar och mandat för chefer

  • Dokumentation: policys, riktlinjer och processer

  • Stödstrukturer för arbetsmiljö och likabehandling

  • Brister som kan leda till onödiga tvister eller sanktionsavgifter

 

Ni får en konkret rapport med förbättringsförslag, prioriteringar och tydlig ansvarsfördelning.
Boka en kostnadsfri fördialog så berättar vi mer.

 

Kontakta oss
Lön & HR Bolaget har varit till stor hjälp med att utveckla vår HR-funktion. Efter genomförd HR-revision fick vi ett tydligt underlag och bra förståelse för vad som behövde göras vilket gjorde det fortsatta arbetet väldigt lätt. Emelie har också genom hela processen varit mycket lyhörd för hur just vår verksamhet fungerar och har för behov vilket har varit ovärderligt i denna process.
Anna Röhfors
CFO & HR MANAGER, IDENTITY WORKS

Systematiskt Arbetsmiljöarbete (SAM) – för en säker, hälsosam och produktiv arbetsmiljö

Ökad säkerhet och minskade risker

Genom att kartlägga och bedöma risker på arbetsplatsen kan ni vidta åtgärder för att eliminera eller minska dessa risker. Detta leder till en säkrare arbetsmiljö och minskar risken för arbetsrelaterade skador och sjukfrånvaro.

Förbättrad arbetsprestation

En god arbetsmiljö bidrar till ökad trivsel och engagemang bland medarbetare. När anställda känner sig trygga och bekväma på sin arbetsplats ökar deras motivation och produktivitet.

Attraktiv arbetsgivare

Ett systematiskt arbetsmiljöarbete visar att ni prioriterar era anställdas välmående och säkerhet. Detta uppfattas positivt av potentiella anställda och bidrar till att ni blir en mer attraktiv arbetsgivare på marknaden.

Ökad konkurrenskraft

Genom att förbättra arbetsmiljön och säkerställa en hälsosam arbetsplats kan ni minska kostnader relaterade till sjukfrånvaro och arbetsrelaterade skador. Detta bidrar i sin tur till en ökad konkurrenskraft för ert företag.

Enligt arbetsmiljölagen (AML) har arbetsgivaren ansvar för att säkerställa en god arbetsmiljö och att arbeta systematiskt med arbetsmiljöfrågor. 

Det innebär att arbetsgivaren ska vidta alla nödvändiga åtgärder för att förebygga att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall samt att skapa en god arbetsmiljö i allmänhet.

Arbetsgivaren är också skyldig att samverka med arbetstagare och deras skyddsombud för att säkerställa en god arbetsmiljö. Om arbetsgivaren inte uppfyller dessa krav kan de bli föremål för sanktioner från Arbetsmiljöverket, såsom förelägganden, förbud eller böter.